Stockholm Tatuering. Tatueringsstudion på Kungsholmen mitt i Stockholms hjärta. Boka tid för konsultation
Aftercare

Skötselråd för Tatuering.


Att tro sig veta hur man tar hand om en tatuering, eller att förlita sig på vad ens omgivning tror är rätt sätt att sköta om den på kan snabbt bli både kostsamt och otrevligt. Varje tatuerare har sin egen teknik vid utförandet av en tatuering, det samma gäller för skötselråden. Kontakta därför den som tatuerade dig i första hand för hjälp eller råd vid eventuella frågor eller råd angående din tatuerings läkning.


Nytatuerad


I början på 90-talet fick man med en liten kopp fylld med vaselin av tatueraren när tatueringen var klar, om man hade tur... Man kan tycka att mycket skulle ha hänt sen dess angående eftervård men problemen som uppstår vid läkningen av en tatuering är desamma idag som de var då. Jag tänkte därför skriva lite om hur vi gör innan du lämnar oss och vilka råd vi ger för att din tatuering ska läka så bra som möjligt när du tar hand om den.


*Låt mig börja med att säga att det här är Stockholm Tatuerings skötselråd som vi har utarbetat med och för våra klienter genom trial and error, det är med andra ord inget universalt skötselråd som alla ska eller ens kan följa.


På Stockholm Tatuering är vi utbildade i blodburna smittor och hygienrutiner vid tatuering, vi följer de svenska riktlinjer som angivits för att hålla en jämn hygienisk standard vid tatuering, vi följer även Svensk färglagstiffning för färgerna vi använder. Med andra ord, mycket av det vi gör innan, under och efter tatueringen syns oftast inte och det ska det inte heller när en tatuerare vet vad denne sysslar med.


När tatueringen är klar kommer vi att täcka över den med en självhäftande plastfilm som blir som ett extraskinn, det som är bra med den här filmen är att den "andas" och skyddar tatueringen under de första dagarna av läkningen. Det går att duscha (korta duschar) och att vara precis som vanligt med den på, undvik bad, sol och att irritera tatueringen. Fyra dygn (det går att behålla plasten på i fem till sju dygn om man vill det) brukar vi säga att den ska sitta på innan den ska tas av så att tatueringen kan tvättas ren innan nästa steg i processen.

 

Hygien vid eftervård


I steg två är det viktigt att (alla som rör tatueringen) alltid ha rena händer. Enklast är om plasten tas av i duschen, tvätta händerna noga och dra av plasten i etapper, börja med ett hörn. Tvätta händerna igen när plasten är avlägsnad och ta ny tvål (parfymfri) och gnugga upp ett skum i handen som läggs på tatueringen. Tvätta försiktigt tatueringen och var noga med att skölja bort alla tvålrester, baddtorka med en ren handduk och låt lufttorka i fem minuter innan ett tunt lager med bephanten salva appliceras på tatueringen.


Återbesök oss gärna


I steg tre tvättas tatueringen försiktigt morgon och kväll, ett tunt lager med bephanthen appliceras tre gånger om dagen i 7 - 10 dagar för att hålla den fuktig under läkningen, morgon, middag och kväll rekommenderas. I vissa fall kan skorpor uppstå och det är viktigt att inte pilla i dem under läkningen eller att smörja för mycket, tatueringen kan inte andas då. (För det mesta får man bara en liten fällning av tunn hud som när man har bränt sig i solen.) Det bör dock nämnas att det ibland tar ett par månader och ibland upp till ett år innan en tatuering är läkt och skinnet har återhämtat sig helt, under den här tiden är det viktigt att vara rädd om tatueringen och skydda den mot yttre åverkan.


I det stora hela så är det inte svårt att få en lyckad läkning när skötselråden följs, rena händer och att hålla tatueringen ren är a och o, att smörja tunt och ha rena kläder som inte sitter åt eller att inte hänga på beachen eller i gymmet när den är nygjord hjälper mycket för ett bra slutresultat, lite bondförnuft helt enkelt. Kom gärna förbi och visa upp din tatuering när den är läkt, det uppskattas.


Mvh

Daniel Boije

Stockholm Tatuering*Stockholm Tatuering ger rådet till alla som har tatuerat sig och läser detta att i första hand följa skötselråden från tatueraren som har utfört tatueringen och kontakta denne vid eventuella frågor angående läkningsprocessen. Vi tar med andra ord inte ansvar för någon annans arbete eller om någon väljer att följa våra råd som inte har tatuerat sig hos Stockholm Tatuering.

Stockholm Tatuering - Mästarbrev för Tatuerare